tip en 13er til fødselsdagen

Tip en 13er er den klassiske leg, som ofte benyttes til diverse arrangementer. Den gør sig især godt til fødselsdagen, da det her er muligt at få fødselaren i centrum ved at lade spørgsmålene centrere sig om ham eller hende. Der findes et væld af forskellige versioner af tip en 13er legen, og de fleste af behøver nok ingen introduktion til grundreglerne. Men for en god ordens skyld vil vi dog alligevel lige inkludere en hurtig gennemgang af den grundlæggende leg, så alle er med.

I tip en 13er har arrangøren af festen eller fødselsdagen forberedt en række spørgsmål, som er nedskrevet på et papir. Der uddeles et papir til hver deltager, og nu gennemgåes hvert spørgsmål, og det gælder nu for hver enkelt deltager eller gæst at svare rigtigt på de nævnte spørgsmål. Indtil videre lyder det måske som en almindelig quiz, men der hvor “Tip en 13er”-aspektet kommer ind er, at der for hvert spørgsmål er tre svarmuligheder. En svarmulighed “1”, en svarmulighed “X” og en svarmulighed “2”. For hvert spørgsmål streger man af, hvilken svarmulighed man mener er den rigtige. Når man har gået alle spørgsmål igennem samles alle svararkene ind igen, og nu kan arrangøren tælle sammen og finde ud af, hvilken deltager der har svaret rigtigt på flest spørgsmål. Som sagt er det altid et hit til fødselsdagen, og altid en utrolig sjov måde at lade gæsterne lære fødselarens små sjove og skøre sider bedre at kende.

Ideer til spørgsmål

Det var de basale regler til spillet. Det vigtigste aspekt ved tip en 13er til fødselsdagen er selvfølgelig at man får lavet et par sjov spørgsmål til legen. Som sagt er det altid en god ide at få disse spørgsmål til at handle om fødselaren. Dette er en rigtig god ide til at lade gæsterne få en masse sjove og måske lidt pinlige informationer at vide om fødselaren på en hyggelig og spændende måde, hvor alle bliver indblandet. Man kan fx spørge ind til personlige ting ved fødselaren som livret, yndlingsfilm osv. Man kan også spørge ind til andre ting, som hvad fødselarens første kæledyr hed, hvornår fødselaren begyndte i folkeskole osv. Her er et par ideer som man kan gøre brug af eller få inspiration til andre spørgsmål fra.

  • Hvad er fødselarens yndlingssport?
  • Hvad var fødselarens yndlingsfag i folkeskolen?
  • I hvilken by voksede fødselaren op?
  • Hvad er fødselarens yndlings film?
  • Hvad er fødselarens livret?
  • Hvad samler fødselaren flittigt på?

Denne type spørgsmål passer altid ekstremt godt ind i quizzen, og det er altid sjovt at høre hvordan snakken begynder at gå ved bordene, når man begynder at diskutere om, hvad det nu lige var at fødselarens folkeskole hed.

Lav spørgsmål med konkurrencer

Mange tip en 13er quizzer inkludere også spørgsmål med en aktivitet. Her kan man fx spørge ind til: hvem er bedst til limbo? 1: fødselaren, x: John, 2: Per. Her skal fødselaren altså op på gulvet og dyste mod to andre deltagere om, hvem der i dette tilfælde er bedst til Limbo. Her skal selvfølgelig besvare spørgsmålet før konkurrencen begynder.

 

Mangler I inspiration til sjov og hyggelig underholdning, der kan hjælpe med til at gøre fødselsdagen uforglemmelig? Tag et kig på vores MEGA guide om underholdning til fødselsdagen her.

Rate this post

Related Articles