Fødselsdagssange

by Alex
fødselsdagssange

Til hver en god fødselsdagsfest bør der være en eller flere gode og hyggelige fødselsdagssange. I guiden her kan du se hvordan du skriver en god sang til fødselsdagen, og samtidig se melodiforslag til fødselsdagssangen. Der er også direkte links til tekster med nogle af de klassiske fødselsdagssange som Ole har fødselsdag eller Bamses fødselsdag.

Det er som regel en god ide at fylde fødselsdagsfesten ud med forskellige indslag og andet underholdning. Der vil unægteligt komme et par taler og måske også sange. I denne post vil jeg forsøge at give et par gode råd og ideer til, hvordan man kan udforme sin sang, og hvordan man overhovedet kommer igang hvis man sidder fast, og har store problemer med at finde ud af hvordan man skal komme over denne blokering. Det kan nemlig være svært at skrive sig frem til en sang der sidder lige i skabet, som på en sjov og kreativ måde får fortalt om fødselarens skøre, pinlige og gode sider.

Hvis du kan nikke genkendende til situationen ovenover, så læs med her og uanset om du er en haj til at sætte rim sammen eller ej, så vil der sikkert være et par brugbare tips i følgende tekst.

Hvis du blot er på udkig efter at finde tekst og melodi til nogle af de klassiske fødselsdagssange så kan du finde dem i listen herunder. Mange vælger blot at synge nogle af disse fødselsdagssange, så man ikke behøver at skulle ud i at skrive sin helt egen personlige fødselsdagssang. Begge dele kan være en god ide, men hvis du eksempelvis skal holde en fødselsdag for dit barn, så kan man nemt slippe afsted med at synge en af de klassiske fødselsdagssange.

Skriv sange til fødselsdagen

sange til fødselsdagenDu har sat dig ned med blyanten i hånden og et stykke papir foran dig, og nu venter du bare på at ideerne begynder at vælte ind. Det kan også være du prøver at komme i tanke om en god sang, som du skal strukture sangen over. Uanset hvad, så anbefaler jeg, at man starter med at lave en udførlig og gennemgående liste med stikord over fødselaren. Stikord som beskriver fødselarens personlighed. Fx hvis denne er sød mod andre, kan være morgengnaven, dårlig taber, elsker at give gaver, god ved sin familie, glad for sit arbejde, ambitiøs i forhold til sin karriere osv. Altså en masse små stikord som her giver et klart billede af personen. Dernæst kan man begynde at tænkte tilbage på sjove stunder, som man har haft sammen med fødselaren, eller som man ved fødelaren har oplevelet. Her er nogle ideer som man kan få skrevet nogle stikord ned til, og som forhåbentligt kan hjælpe med at få tankerne ordentligt i gang.

 • Har fødselaren nogle spændende hobbyer eller andre interesser, som fylder meget i hans eller hendes liv?
 • Er der nogle pinlige eller sjove historier at fortælle om fødselaren?
 • Har fødselaren nogle sære eller anderledes vaner?
 • Samler fødselaren på noget?
 • Hvad er fødselarens livret?

Det var lige et par små hint til at få tankestrømmen igang. I første fase af denne proces gælder det om at få skrevet så mange stikord ned på papiret som muligt. Alt skal med, og uanset hvor lille ideen er bør den komme med på papiret. Når man føler at man har fået skrevet nok stikord ned, kan man gå videre til næste fase. Her bør man gå over i den modsatte side, og begynde at skære en masse stikord fra igen. Her må man gerne være kræsen, og nu er det kun de bedste stikord, som kommer til at overleve. Når man har mellem 10-20 stikord kan man gå igang med at skrive sangen.

Melodier til fødselsdagssange

fødselsdagssangeHerefter skal sangen til at skrives. Og før man overhovedet kan begynde at skrive sangen skal man have lagt sig fast på, hvilken melodi man vil benytte som skelet til sangen. Der er mange muligheder at vælge, og man bør altid tænke over, hvem der kommer til festen. Hvis det er en 70 års fødselsdag for en mormor med mange små børnebørn så er det vigtigt at man finder en sang, som de også kender.  Her har vi lavet en lille liste med forskellige kendte melodier, som kan bruges.

 • Den lille frække Frederik
 • I en kælder sort som kul
 • Se den lille kattekilling
 • Jeg er en glad lille cowboy
 • Det var en lørdag aften (Kim Larsen)
 • Den lille ole med paraplyen

Et par gode melodier som der alle vil passe godt til en sang til fødselaren. Herefter skal man have skrevet teksten, og der er det selvfølgelig vigtigt at man kan få sangen og de enkelte vers til at rime. Hvis man har problemer med at fine rim kan man evt få rim af en rime ordbog. Der findes et væld af disse på nettet, så der kan man hurtigt finde en masse inspiration, hvis man føler man er gået i stå.

Hvis I mangler flere tips og råd til andre aspekter af fødselsdagen, så smut til forsiden, hvor i kan få et godt overblik over alt hvad der har med fødselsdagen at gøre. Her er i øvrigt en lille video til at komme i god stemning mens man skriver sin fødselsdagssang. 

Det var alle tips til gode fødselsdagssange for nu!

fødselsdagssangeDet var alle tips som vi har fået samlet sammen til at få skrevet en eller flere gode fødselsdagssange. Der er rigtig mange måder at gribe det an at få skrevet en fødselsdagssang og hvis man blot sætter et par timer af til at få skrevet en god sang så vil det helt sikkert ikke blive noget problem.

Som man kan læse herover i artiklen så er det rigtig vigtigt at man først og fremmest får fundet frem til nogle gode stikord. Dette kan bruges på mange måder, men det vigtigste er selvfølgelig at man har en masse stikord klar som hurtigt kan hjælpe med at give inspiration til de mange vers der skal skrives. Når først man har fundet nok stikord, der beskriver fødselaren og belyser dennes person på både gode og sjove måder, så kan man gå igang med jagten på at finde selve den underliggende melodi til sangen.

Når først man kommer i gang med at skrive sin fødselsdagssang så vil man opleve at det faktisk kan være rigtig sjovt. Det kan godt være at det kan tage noget tid, men som alle ved der har prøvet at skrive en eller flere sange specielt til fødselaren så er der altså næppe en bedre følelse af at få skrevet et rim eller et godt vers som på en sjov måde kommer rundt om visse aspekter af fødselaren. Det er virkelig en god følelse at sidde tilbage med og denne passion for at få skrevet en god sang vil helt sikkert kunne mærkes af hele selskabet til fødselsdagen og vigtigst af alt vil det kunne mærkes af fødselaren. 

Rate this post

Related Articles