Home Fødselsdags forberedelser Fødselsdagshilsner – Sådan sender du den bedste fødselsdagshilsen

Fødselsdagshilsner – Sådan sender du den bedste fødselsdagshilsen

by Alex
fødselsdagshilsner

Er du på udkig efter ideer og forslag til de sødeste, sjoveste og bedste fødselsdagshilsner. Så kig med i guiden her!

Find ideer til hvordan du kan sende en sjov og sød fødselsdagshilsen! I samlingen her vil du finde tekst og eksempler på fødselsdagshilsner som du frit kan gøre brug af, når du skal sende en fødselsdagshilsen til en heldig fødselar! Der er fødselsdagshilsner til hver en lejlighed, og hvad end du skal sende en hilsen eller et digt til en veninde, din kæreste eller måske en hilsen til 30 års, 40 års, 50 års eller 60 års fødselsdagen, så kan du finde sjove ideer her – til fri afbenyttelse selvfølgelig!😊

Lad os tage et kig på de mange søde, sjove og kreative fødselsdagshilsner!

Tekst til en sjov fødselsdagshilsen🇩🇰

At modtage en sjov fødselsdagshilsen varmer altid. Vi kender det sikkert selv, når der tikker en fødselsdagshilsen ind på Facebook eller man måske modtager en fysisk fødselsdagshilsen i sin brevkasse på gammeldagsmanér. En fødselsdagshilsen viser at man tænker på fødselaren, og derfor varmer det ekstra meget hos fødselaren hvis han eller hun kan føle at du har gjort lidt ekstra ud af din fødselsdagshilsen. Herunder finder du en række tekster, som du kan plukke af. Husk på at en fødselsdagshilsen bør være personlig, og derfor vil jeg anbefale at du låner brudstykker fra hilsnerne herunder, så du ikke bare kopiere en fødselsdagshilsen direkte som den står beskrevet herunder. Men det er selvfølgelig helt op til dig, og hvis du finder en fødselsdagshilsen, der passer perfekt så er du selvfølgelig velkommen til at tage den!

   • Kære Frank
    Et hjerteligt tillykke skal lyde fra mig/os. Og husk så lige på, at det er et videnskabeligt faktum, at folk der har flere fødselsdage er dem, der lever længst!
   • Kære Pia,
    Tillykke med den store dag!
    Husk på at hvis du føler dig gammel,
    så trøst dig selv med at slet ikke er så gammel endnu som du er næste år!
   • Kære Anders, Stort tillykke med de 50 år. Hvis du føler dig en smule gammel, så bare husk på at ungdom  er en fejl, der går over med årene!
   • Kære Robert. Tillykke med de 70 år! Du ved jo du er ved at blive gammel når lysene koster mere end selve kagen. Spøg til side, vi håber du får en dejlig dag – husk og nyd den i fulde drag! Kram kram kram.
   • Kære Mathilde. Du prøver og du prøver men uanset hvor ihærdigt et forsøg du gør, så kommer du aldrig op på siden af mig hvad antal livsår angår! 60 er en flot alder, og selvom du ikke indhenter mig lige i forløbet så håber jeg at du får en fortræffelig dag med dejlige mennesker blandt dig.
   • Kære Mathilde. Jeg har altid været af den mening at 40 år er den bedste alder for en kvinde. Især hvis hun er 50!
   • Tillykke med fødselsdagen Kaj! Husk at smile mens du stadig har dine tænder!
   • Kære Morten. Hjerteligt tillykke med dagen. Det kan ikke være nemt at holde sig ung år efter år, men du gør det med maner! Vi håber du får den bedste dag i dag! Det har du så sandelig fortjent.
   • Kære Laurits. At holde sig ung år efter år, må ikke være en nem sag. Men du gør det nu altså stadig godt!
   • Kære Finn, Så nåede vi endnu engang dagen hvor du skal fejres. Nu er du måske en smule ved at komme op i årene, og en af måderne jeg især kan se det på er, at lysene endelig er begyndt at koste mere end selve fødselsdagskagen. Dog skal du huske på at det ALDRIG er for sent at blive lige præcis det du gerne vil være. Pånær hvis du gerne vil være ung igen – så har vi altså et stort problem. Spøg til siden, vi holder rigtig meget af dig, og du har fortjent at få en dag som du sent glemmer med en masse gode gaver og et dejligt selskab. Stort tillykke med dagen endnu engang min kære ven.

En fødselsdagshilsen med et glimt i øjet🇩🇰

Som sagt så er en fødselsdagshilsen der kan give fødselaren et smil på læben altid en sikker vinder. Her er et par flere opfindsomme og sjove fødselsdagshilsner:

 • Kære Adam, Der skal lyde et meget stort og velment tillykke på din store runde fødselsdag. Du skal huske på hvad en gammel klog mand engang sagde: “Det der er værst ved at blive ældre, er at ens jævnaldrende pludselig er så gamle!” Og nu kan du sikkert fornemme om han havde ret eller ej!
 • Kære Mona, Tillykke med dagen. Så nåede du endnu et år – og sikkert endnu et sted der klør.
 • Kæreste Wilhelm. Vi sender dig mange tanker på din dag i dag. Tillykke fra os. Husk alder har nu engang kun en betydning hvis man er en ost.

 

Læs her: De 20 SJOVESTE fødselsdagshilsner til fødselaren her!

Tekst til søde fødselsdagshilsner🇩🇰

Vi fortsætter samlingen af fødselsdagshilsner. Denne gang er det de søde af af slagsen som vi kigger på. Overstående er selvfølgelig også søde, men her er der gjort lidt ekstra ud af at du får vist fødselaren at du tænker på personen og ønsker et varmt og hjerteligt tillykke med den store dag!

Søde fødselsdagshilsner

 • Kære Mathias
  Du er som en god rødvin,
  Du bliver kun bedre og bedre med hvert år.
  Et stort tillykke skal lyde herfra!
 • Der skal nu lyde et kæmpet tillykke til dig på dagen. Vi ønsker alt det bedste til både dig – og dobbelthagen.
 • Kære Anne,
  Du ældes jo med ynde!
  Der skal lyde et stort og rungende tillykke fra os alle herfra, og vi glæder os meget til at være med til at fejre dig.
 • I dag er det Eriks fødselsdag, Hurra hurra hurra
  Han sikrer sig en…
  Ok, så skal vi nok gemme resten af sangen, til når du skal fejres senere i dag!
  Vi glæder os til at være med til at fejre dig.
  Masse kram herfra.

fødselsdagshilsner1

 • Kære Rasmus. Vi vil såmænd blot sige tak for det ekstremt gode vejr, som vi er sikre på at du med dit altid dejlige humør mp have sørget for idag! Vi ønsker dig en utrolig god dag, og håber at du bliver fejret. Det har du fortjent!
 • Kære Kristine. Et ekstra stort tillykke skal lyde på din flotte runde fødselsdag i dag. Husk nu lige på, at jo ældre man bliver, jo sjovere bliver livet! Vi håber du har en dejlig dag, husk og nyd den i fylde drag!
 • Kære Robert. Stort tillykke med din store dag. 85 år er en alder man kan være stolt af, og du skal altid huske på, at en klog mand engang sagde: Det er ikke mængden af år i dit liv der tæller, men mængden af liv i dine år der gør! Du ønskes et stort tillykke med den store dag!
 • Kære Magnus, Så blev det din fødselsdag igen! Tillykke med de 60 år. Det er en flot alder, og hvis du føler at, der er ved at komme lidt for mange lys i fødselsdagskagen efterhånden så blot husk på at en mand er så vis som sit hoved – ikke på antallet af sine år. Vi håber du får en dag med glæde og højt humør, og hvor du bliver fejret til UG af din familie!
 • Tillykke tillykke min kære ven,
  Så er vi på den igen!
  Hvor er det utroligt som den dog går!
  Nu er allerede blevet 50 år.
  Vi håber dagen i dag vi fejre med dig må –
  Og at du en masse kage og lykke vil få! 
 • Jeg vil såmænd blot ønske dig en dejlig og henrivende dag. Mange fødselsdagsknus herfra.
 • Kære Charlotte, stort og hjerteligt tillykke med din fødselsdag. Du skal vide at vi tænker på dig, og vi håber at du bliver godt og grundigt forkælet i dag!
 • Kære Agnete. En klog man sagde engang at alder skal måles i oplevelser og ikke i alder. Du har så mange gode oplevelser endnu, og vi glæder os til at være der til at opleve dem med dig! Et stort tillykke skal lyde fra os allesammen her på din store dag. Og så vil vi lige have lov at sige tak for et fabelagtigt vejr! Mange kram herfra.

LÆS HER: Find de 15 aller sjoveste indslag og lege der gør fødselsdagen ekstra uforglemmelig!

Fødselsdagshilsner til kæresten❤️

Hvis du vil sende en sød og sjov fødselsdagshilsner til din kæreste, mand eller hustru så kan du her finde et udvalg af fødselsdagshilsner som der kan benyttes til netop dette formål. Vis din kæreste at du tænker ekstra meget på ham eller hende med en fødselsdagshilsen, hvor der er kælet lidt ekstra for detaljerne og kreativiteten. Man kan selvfølgelig blot vælge at levere hilsnen på Facebook, men man kan også gøre lidt ekstra ud af det og skrive en hilsen på papir, som man måske overrækker eller gemmer et sted, hvor man ved at fødselaren vil finde den.

 • Tillykke med dagen i dag skat. For en gang skyld kan du slappe af, og lade mig tage opvasken!
 • Tillykke med dagen i dag skat. For en gang skyld kan du slappe af og lade opvasken stå. For den står der jo stadig i morgen;)
 • Hej skat, jeg vil såmænd bare lige sige kæmpe tillykke med dagen. Jeg glæder mig til at komme hjem og fejre dig senere!
 • Kære “Navn”, Hvis du har fundet denne hilsen, så vil jeg bare lige ønske dig 1000 gange tillykke med dagen. Jeg håber du kunne bruge min gave i morges, og så håber jeg også du kan bruge overraskelsen som jeg har gemt til dig i aften. Masse fødselsdagskys til dig!
 • Kære “Navn”. Du er der altid for mig, og du gør mig altid til en bedre person. Stort tillykke med fødselaren!
 • Tillykke skal lyde til den dejlige fyr, som aldrig misser et beat, men som altid kan få mit hjerte til at springe et slag over!
 • Du er en meget speciel kvinde, og du er der altid til at få mig i godt humør! Derfor ønskes du den bedste fødselsdag!
 • Min kærlighed til dig er dybere end det dybeste hav øg større end det højeste bjerg. Den vokser for hver dag der går, og derfor vil jeg ønske dig et stort tillykke med din store dag.

fødselsdagshilsner2

Leder du efter et par frække fødselsdagshilsner – så læs med her.

Det var alle de mange fødselsdagshilsner for nu!

Herunder er der ikke flere fødselsdagshilsner, men blot en samling af nogle råd du måske kan gøre brug af.

Et af de hyppigste spørgsmål vi modtager er, hvordan man bedst giver fødselaren sin fødselsdagshilsen. Med disse moderne tider er det selvfølgelig oplagt at bruge en platform som Facebook, som de fleste af os efterhånden benytter. Man skal dog huske på at man formentligt ikke er den eneste, der har fået denne ide, og hvis man derfor påtænker at ville gøre noget ekstra ud af sin fødselsdagshilsen eller i det mindste vil sikre sig at den skiller sig ud fra mængden af de andre fødselsdagshilsner som fødselaren vil modtage gennem den store dag, så kan det være at det er en god ide at overveje andre muligheder.

HVIS du stadig er på udkig efter flere fødselsdagshilsner så skal du ikke fortvivle! For her på siden vil du kunne finde MANGE flere ideer – både sjove og søde til en rigtig god fødselsdagshilsen, der kommer til at varme om fødselarens hjerte og gøre hans eller hendes dag lige en tak bedre! 
Du kan finde kategorierne i listen herunder . De er ofte kategoriseret efter en bestemt målgruppe, eller fx efter om de er sjove eller søde etc.

 

Hvordan giver man bedst sin hilsen?

sjov fødselsdagshilsenAlt efter hvor tæt man bor på fødselaren så kan man selvfølgelig vælge at give fødselsdagshilsen personligt til fødselaren, men hvis det ikke er en mulighed og hvis man ønsker at gøre det lidt mindre formelt, så kan man også vælge at sende et brev til fødselaren. En fødselsdagshilsen på brev var meget almindeligt, hvis vi går blot 10-20 år tilbage i tiden, men fordi vi alle er kommet online nu, er det desværre en tradition, som er på stærkt tilbagetog.
Og det er præcis af denne grund at det er en god ide at overveje et brev hvis man ønsker at ens fødselsdagshilsen skal være ekstra speciel og varme ekstra meget hos fødselaren. Hvis man vælger at sende et brev får man samtidig også mulighed for at pynte sin fødselsdagshilsen med et par billeder og pynt, så den ikke nok med at være skrevet på en sød og sjov måde samtidig vil skille sig ekstra meget ud rent visuelt.

Hvad end man vælger så er det hvertfald vigtigt at man få skrevet en fødselsdagshilsen så fødselaren føler sig speciel og kan mærke at man tænker på vedkommende. Som med mange andre ting her i livet, så er det jo tanken, der tæller, så uanset hvilken måde man vælger at give hilsnen til fødselaren, så skal man nok være sikker på at det er en hilsen, der vil blive varmt modtaget. Man kender det jo sikkert også fra sig selv: hvis man modtager en fødselsdagshilsen, som man kan mærke at der er gjort noget ekstra ud af, og hvor man føler at afsenderen har brugt lidt mere tid end den almindelige og til tider lidt kedelige fødselsdagshilsen, så efterlader det som regel fødselaren med et ekstra stort smil på læben.

Hvis du vil overbringe din fødselsdagshilsen på Facebook – hvilket man sagtens kan gøre, selvom det ofte vil gøre at den kan risikere at drukne mellem de andre hilsner, som fødselaren modtager, så kan du finde en artikel om fødselsdagshilsner perfekt til Facebook her.

 

De bedste fødselsdagshilsner husker man mere!

søde sjove fødselsdagshilsnerSom det er skrevet længere oppe så er det vigtigt at man ikke bare kopiere en af disse fødselsdagshilsner direkte. Det er der flere grunde til, og for det første er mange af overstående fødselsdagshilsner meget korte, og hvis man derfor ønsker at gøre den mere personlig, så kommer man nok ikke uden om at skrive noget ekstra i sin fødselsdagshilsen. Det bliver med andre ord svært at gøre den personlig og ekstra speciel hvis man ikke fylder på med nogle ekstra ord. Hvordan kan man så gøre den speciel? Det er selvfølgelig et godt spørgsmål, og et spørgsmål som der aldrig er et entydigt svar på, men når det så er sagt, så er der selvfølgelig en række tips og tricks som man kan benytte sig af. For det første er det altid sjovt hvis man kan inkludere eller referere til en intern joke, som man har med vedkommende. Hvis nu fx at fødselaren altid joker med dig, når du fylder år, så kan man selvfølgelig passende sende en lille sjov hilsen tilbage, når det går den anden vej og det er vennen eller veninden, der fylder år.

Målret din hilsen

Mange af overstående hilsner er ikke skrevet med en speciel fødselar i mente. Eller med andre ord, mange af dem er ikke skrevet til en bestemt alder, og derfor kan de fleste bruges til stort set hvilken som helst alder fødselaren fylder denne gang. Der er selvfølgelig nogle af overstående der “driller” fødselaren lidt, hvis man er begyndt at komme op i årene og sådan en fødselsdagshilsen er nok ikke så oplagt at sende afsted til en fødselar, der netop er fyldt 18 år, 20 år eller 30 år. Der skal man selvfølgelig lige vælge hvilken en hilsen, der passer bedst ind til ens målgruppe, og når det først er valgt og tilrettelagt, så kan man begynde at tænke over hvorvidt der er nogle personlige ting, som man kan inkludere i hilsnen således at fødselaren kan se, at du har gjort ekstra meget ud af netop denne fødselsdagsinvitation. Husk desuden også at der er en række bestemte fødselsdage som er ekstra specielle og hvis man eksempelvis sender en fødselsdagshilsen til den 18 årige fødselar, så kan man passende nævne at personen nu er kommet ind i de voksnes rækker og derfor at man husker at nyde dagen ekstra meget. Ligeledes kan man til en 25 årig fødselar.

En sød video i din fødselsdagshilsen

Husk i øvrigt at du altid kan tilføje en lille sød video med til din fødselsdags hilsen til fødselaren. Her kan du evt. bruge en video som denne fødselsdagssang. Det viser altid at man har gjort lidt ekstra ud af sit tillykke til fødselaren og desuden så hjælper det også fødselaren med at komme i et ekstra godt fødselsdagshumør for når man først lader den følgende fødselsdagssang blive spillet på sine højtalere så kan man næsten ikke gøre andet end at sidde og nynne eller endda måske synge med af alle lungers kraft.

Ofte stillede spørgsmål omkring fødselsdagshilsner

Herunder finder du nogle af de ofte stillede spørgsmål fra vores læsere omkring netop det at skrive og dernæst overbringe en eller flere fødselsdagshilsner. En fødselsdagshilsen er nemlig noget man bør bruge lang tid på at få skrevet og overbragt hvis man da vil være på den sikre side når det kommer til, hvilke hilsner, der vil blive husket bedst af fødselaren. Bevares, for man behøver ikke at bruge mere end et kvarter eller en halv time, men dette burde også være mere end rigeligt for at få skrevet den bedste hilsen til fødselaren. Hvis du selv ligger inde med et spørgsmål angående det at få skrevet en eller flere gode fødselsdagshilsner så er du altid velkommen til at skrive til os.

Skal man give sin hilsen med gaven

fødselsdagshilsen-tekst1

Mange spørger om man skal give sin hilsen samtidig med at man giver fødselsdagsgaven. Dette er i grunden op til en selv, men der er ingen tvivl om at hvis man er inviterer med til fødselsdagen og har mulighed for personligt at overrække gaven så er det en god ide at have en lille hilsen med. Her kan man vælge mellem flere forskellige muligheder.

Det kan ofte være en god ide

Nogle vælger nemlig at lægge sin hilsen med gaven. Dette er også en fin ide og på den måde ved at man ens hilsen vil blive læst senere på dagen sammen med alle de andre fødselsdagshilsner som er blevet givet til fødselaren i løbet af dagen. Hvis det er denne mulighed man vælger så er det især en ekstra god ide at få gjort noget ekstra ud af sit tillykke da man på denne måde kommer til at konkurrere om opmærksomheden mellem alle de andre hilsner.
Den anden mulighed er at man simpelthen overrækker gaven først og dernæst overrækker sin hilsen. Dog skal man passe på med dette, for hvis man er kommet til at skrive noget om sin gave i hilsnen så kan det være svært for fødselaren at vente med at få åbnet gaven og dette kan bryde lidt af rytmen hvis man giver gaven imens der også kommer andre gæster til festen. I øvrigt kan det være at man har skrevet en så lang hilsen at det bedst giver mening at lade fødselaren sidde i fred og ro og læse mens der ikke er alt for meget larm. 

Hvis man ikke kan være til fødselsdagen fysisk

Hvis man skulle stå i den trælse situation at man ikke kan komme til fødselsdagen på grund af at man måske er ude at rejse eller lignende så skal man ikke fortvivle. Selvom man ikke har mulighed for at overrække sin fødselsdagshilsen i egen person og på den måde få sagt tillykke til fødselaren med fødselsdagen så er der dog andre smarte måder at få det gjort på.

Herunder kan man se en video af Sofia der alligevel formår at få ønsket sin kusine tillykke med fødselsdagen på trods af at hun befinder sig i et andet land – ja faktisk i en helt anden verdensdel. Her kunne det også sagtens have været muligt at sende en elektronisk hilsen men alle og enhver vil nok hurtigt kunne fornemme at dette er en måde der i den grad kommer til at skille sig ud, og netop fordi at man befinder sig så langt væk og måske har en masse andre ting at se til så forstærker det bare den følelse man får indeni når man modtager en fødselsdagshilsen af denne kaliber.

Tag et kig for dig selv og lad dig inspirere hvis du allerede nu ved, at du ikke kan nå hjem til fødselarens kommende fødselsdag. 

 

Hvor lang skal en fødselsdagshilsen tekst være? 

Dette er også et emne som kort er blevet berørt før og det er i mange henseender op til en selv. Der er hverken noget rigtigt eller forkert her, men en lille tommelfingerregel som man evt. kan gøre brug af er at jo kortere ens hilsen er jo mindre vil den formentligt også gøre indtryk på fødselaren. Et godt eksempel er fx hvis man har valgt at skrive noget som følgende:

 1. Tillykke med fødselsdagen
 2. Stort tillykke skal lyde med dagen. Håber den bliver god.
 3. Tillykke fra os allesammen. Vi håber du får en masse gode gaver og hyggelig tid med dine kære.
 4. Hjerteligt tillykke skal lyde på denne specielle dag.

Disse er allesammen i kategorien der vil blive beskrevet som korte fødselsdagshilsner og hvis man forstillede sig at man modtog samtlige af disse beskeder til sin fødselsdagsfest så kan der heller ikke være megen tvivl om at det hurtigt vil blive svært at huske forskel på hvem der har sendt hvad – simpelthen fordi de ligner hinanden relativt meget. Nummer 3 forsøger selvfølgelig at gøre teksten en lille smule mere sød ved at nævne kagen og at man håber fødselaren må få et hyggeligt samvær med sine kære, men derfor er det stadig ikke noget der skiller sig markant ud. Hvis man derfor vil sikre at man får en god fødselsdagshilsen så kan man altså godt forberede sig på at skrive en hilsen der er en smule længere. Længden behøver ikke at være meget længere men det vigtige her er egentlig blot at man inkludere nogle elementer i sin hilsen som gør at den skiller sig ud. Derfor vil jeg også våge den påstand at det som regel ikke er længden af ens besked der gør udfaldet men derimod hvordan og hvorledes man formår at gøre at den skiller sig ud fra mængden. For at opnå denne effekt kan man enten vælge at benytte sig af noget humor, en joke, en lille anekdote, måske et fødselsdags citat eller et eller flere fødselsdagsbilleder.

sjov sød fødselsdagshilsen

Vi håber du får skrevet de bedste fødselsdagshilsner til en heldig fødselar!

Det var alle de mange tekster og tips og råd til at få skrevet den bedste fødselsdagshilsen som vil stå ekstra klart i hukommelsen for fødselaren. Det eneste det kræver for at man får skrevet en hilsen der er god er at man sætter sig ned og bruger lidt ekstra tid på at få skrevet en god, sød og måske endda også sjov besked. Når man er fødselar så er det ensbetydende med at man skal forkæles lidt ekstra, men det er også ensbetydende med at ens kæreste venner og familie gerne må vise personen, hvad end man fylder rundt eller hvor mange år man fylder, at man tænker på ham eller hende og gerne vil gøre noget ekstra for at ønske et så stort og hjerteligt tillykke med fødselsdagen som det overhovedet er muligt.

Hvis du stadig mangler nogle gode forslag til en sød hilsen – ja, så er det vist din egen skyld efter denne kæmpe liste med en masse forslag og inspiration. Men skulle du alligevel mangle lidt råd og vejledning og nogle ekstra ideer hvis du føler at du næsten har skrevet den bedste tekst men lige mangler det sidste skub så kan du finde nogle flere sider herunder til hjælp.

Hvis du ligger inde med nogle forslag og ideer til en besked til fødselsdagen som du måske har brugt til at lykønske en af dine nærmeste familiemedlemmer, venner eller lignende så må du hellere end gerne sende den til os, så vi kan få den inkluderet i nogle af listerne herover og derved få den gjort så fuldendt som mulig. På denne måde sikre vi også at alle har mulighed for at finde frem til de bedste forslag som de måske kan gøre brug af.

Vi håber at du har kunne bruge nogle af eksemplerne her i guiden og at du får skrevet en fin fødselsdagshilsen!

5/5 - (2 votes)

Related Articles