Home Fødselsdags forberedelser Fødselsdagsdigt – Gode digte til Fødselsdagen

Fødselsdagsdigt – Gode digte til Fødselsdagen

by Alex
fødselsdagsdigt

Her finder du de sødeste og bedste fødselsdagsdigte som du kan sende til fødselaren. Fødselsdags digte er altid hyggelige at læse og modtage – så få inspiration til at skrive det bedste digt i artiklen her.

Når man har fødselsdag er der intet der kan varme mere end at få en sød hilsen fra sine venner og familie. Hvis du gerne vil skrive den bedste hilsen til fødselaren så kan du passende vælge at inkludere et sødt fødselsdagsdigt eller eventuelt flere digte, som vil varme om hjertet hos fødselaren. 

Liste med de bedste Fødselsdags digte 

Fødselsdagsdigt 1

Vi håber, du har en dejlig dag!
Den skal være fri fra stress og jag!
Du fejres med kage og gaver,
Kun i dag kan du hunse med os
Som dine slaver! 

Fødselsdagsdigt 2

Endnu et år, det er nu gået,
Du er jo helt så smuk som altid,
Din store dag fejrer vi som aldrig før!
Så meget som var det det sidste vi gør!
Tillykke med din store dag.

Fødselsdagsdigt 3

Tillykke tillykke min kære ven,
Her er en kort hilsen fra mig,
Jeg dagen i dag bliver så god for dig,
Vi skal have den bedste dag – alle mand!
I selskab med familie, kage og sodavand!

Fødselsdagsdigt 4

Tillykke fra os allesammen skal lyde!
Vi håber en god dag du får!
I dag alle vil fejre dig!
Du er super sej!

Fødselsdagsdigt 5

Gaver og kager – Ligeså langt vi kan se,
Fødselsdagsfesten er god;
For selvom der kommer et par grå hår,
Så er du stadig smukkere og sejere år for år!

Fødselsdagsdigt 6

Det er altid tanken der tæller,
Lige i dag er det dog handling, der gælder!
Du er altid til stede,
For din venner, du klare sagen,
Men i dag er det dig der skal føle glæde!
Tillykke og et stort hurra.

Fødselsdagsdigt 7

Du har ventet længe på denne dag,
Men nu er det endelig din store fødselsdagsfest,
Vi glæder os til at fejre dig,
Med en masse spas og hurlumhej!

Fødselsdagsdigt 8

På konfetti og kage vi ej skal spare!
Fødselsdagen afholdes med et brag,
En dejlig person vi i dag skal fejre,
Fødselsdagstraditioner endnu engang sejre!
Tillykke med dagen!

Vil du have inspiration til at skrive det bedste fødselsdags rim – så læs vores STORE kollektion af rim her.

Hvordan skal man overdrage fødselsdags digtet?

fødselsdags digteDer er rigtig mange måder at overdrage sit digt på til den heldige fødselar. Mange vælger at skrive det i et fødselsdagskort som man kan overrække personligt til fødselaren. Dette er en rigtig god ide, og det er især i en tid hvor flere og flere vælger at benytte sig af andre kanaler som fx Facebook til at få sendt en lille kort fødselsdagshilsen som desværre hurtigt kommer til at blive glemt blandt alle de mange andre fødselsdagshilsner.

Hvis man derfor vil sørge og være sikker på at ens fødselsdagsdigt ikke bliver glemt i mængden så er det en god ide at bære sig en smule anderledes an. Først og fremmest kan man nedskrive det på et fint stykke papir. Derudover så er det en god ide at skrive en lille tekst ved siden af. Det behøver ikke at være noget stort, men man kan sagtens få skrevet en lille sød hilsen og så slutte af med at skrive noget i stil med: “Og så har jeg skrevet et lille digt, som er specielt til dig”, og dernæst slutte af med sit digt. På denne måde får man sagt tillykke med fødselsdagen på en rigtig fin og sød måde! 

Guide: Hvis du vil få sagt ordentligt tillykke med fødselsdagen så læs med her!

Et andet spørgsmål som vi ofte modtager er hvornår man skal sende eller overbringe sin hilsen til fødselaren. Som med de andre ting, er der her ikke noget rigtigt eller forkert svar for der er rigtig mange måder at gøre det på. Hvis man skal til fødselsdag hos fødselaren så er det selvfølglig en helt oplagt mulighed til at få brevet pakket pænt ind og eventuelt vedhæfte det ved den gave man agter at give til fødselaren. Dette er en rigtig god ide, men man skal selvfølgelig være forberedt på at i dette tilfælde kan man risikere at man ikke ser når fødselaren får læst sit digt. Hvis man gerne vil være på den sikre side kan man give det seperat uafhængigt at hinanden, så man kan måske overrække sit digt så snart at man ankommer og dernæst aflevere gaven på pakkebordet. 

Hvem skal man skrive et fødselsdagsdigt til?

digte til fødselsdagSom udgangspunkt vil enhver fødselar blive henrykt over at modtage et lille sødt fødselsdagsdigt som er skrevet specielt til personen. Men man skal måske tænke lidt over hvor gammel fødselaren bliver for der er ingen tvivl om at det i de fleste tilfælde nok vil varme mere for en person der måske fylder 60, 70 eller måske 80 år at modtage et digt istedet for en person, der fylder 20 år. Dermed ikke sagt at det ikke kan være en god ide at sende et digt med til personer der fylder dette, men man skal måske bare tænke lidt over hvilken type person man skriver digtet til.

Hvis man vil gøre digtet så godt som muligt så kommer her et sidste tip som især kan gavne en, hvis man er gået i stå med at få skrevet digtet. Man kan ikke komme udenom at det altid er en rigtig fin og sød ide at få gjort ens fødselsdagsdigt så personligt som det overhovedet er muligt. Med det betyder det ikke at man ikke direkte kan tage og bruge nogle af de digte til fødselsdagen som man finder herover. Det kan man altså sagtens, men vi kommer ikke udenom at hvis man kan få flettet en lille sød sætning ind, så fødselaren omgående ved at dette digt er skrevet til ham eller hende, så scorer man altid nogle ekstra point. Når det så er sagt så kan man også vælge at skrive digtene som de står herover, men derimod vælge at gøre sin fødselsdagshilsen som man eventuelt skriver ved siden af lidt mere personlig. 

Til sidst så kan det diskuteres om man bør inkludere mere end et digt. Dette mener jeg i de fleste tilfælde ikke at man bør gøre, da det andet digt ofte kan blive overskygget af det første eller omvendt. Derfor bør man skrive ét stærkt digt, som vil blive husket bedst muligt at fødselaren.

Ideer til et digt til fødselsdagen

Det var alt for nu! jeg håber at denne artikel har givet dig inspiration til at få skrevet dit helt eget digt til en meget heldig fødselar. Som sagt kan du dog sagtens vælge blot at bruge digtene som de står herover, men hvis du læser efter, så vil du også hurtigt bemærke at mange af disse digte er relativt lette at ændre på og man kan derfor enten vælge at ændre en sætning eller to eller måske endda blot tilføje et nyt vers, hvor man kan bruge nogle af de samme rim, så det bliver et ekstra godt digt. 

Rate this post

Related Articles