Home Fødselsdags ideer til festen ABC tale til fødselsdagen

ABC tale til fødselsdagen

by Alex
abc talen

Hvis man beslutter at holde en tale for fødselaren så kan det sommetider være svært at finde ud af, hvad man skal snakke om, og man kan ofte støde ind i en “writers block”, hvor man simpelthen er løbet tør for ideer og ikke ved, hvad man nu skal snakke om. I denne artikel jeg komme med et forslag til, hvordan man kan strukturere sin tale. Man kan nemlig bruge ABC-modellen. I ABC-modellen deler man fødselarens navn op i bogstaverne i navnet. Fx hvis Fødselaren hedder Thomas deler man talen op i 6 dele, nemlig for t, h, o, m, a og s. Nu gælder det om at finde en personlighedsegenskab ved fødselaren som man kan knytte til netop dette bogstav. Et eksempel kunne være hvis Thomas i overstående tilfælde var et stort a-menneske, der altid står tidligt op. Her kan man fx ved bogstavet a knytte det til “a-menneske”, og fortælle om dette og måske knytte en sjov historie til netop denne egenskab.

I overstående tilfælde skal man altså finde egenskaber for alle bogstaverne i navnet Thomas. Hvis man føler at det er svært, og man ikke kan finde egenskaber, der passer til bogstavet kan man være lidt fleksibel. Fx ved overstående tilfælde, hvis man ikke havde et a i navnet, kunne man knytte det til “t” for “tidligt op” eller m for “morgenmenneske”. Så man bør altid kunne finde et synonym eller måske en hel sætning, som kan passe til de bogstaver man sidder med.

 

Flere sjove indslag?

Mangler I ekstra god underholdning til at spice jeres fødselsdag en smule op? Så læs vore kæmpe guideom netop underholdning til fødselsdagen!

Vil du have mere inspiration til en god tale? Så se i vores guide om at skrive en tale til fødselsdagen.

Vil du lave en sang istedet?

Mange vælger også at lave en sang i stedet og det kan også være en rigtig god ide. Hvis man vælger denne løsning, så er første skridt at finde melodien der skal fungere som underlægning til resten af sangen. Hvis man vil have inspiration til hvilke melodier man kan vælge så er det altid en god ide at vælge en børnesang, da disse er melodier som de fleste kender og det er derfor nemt at synge med på for allesammen.

Rate this post

Related Articles