Home Fødselsdagsfesten Festsange til fødselsdag

Festsange til fødselsdag

by Alex
festsange til fødselsdag

Står du og skal skrive en festsang eller søger inspiration til den bedste festsang til fødselsdagen? Så læs med her!

Jo flere hyggelige indslag og selskabslege der er til fødselsdagen jo bedre. Det er en god tommelfingerregel at rette sig efter og det indebærer selvfølgelig også en masse søde og sjove festsange til fødselsdagen. En festsang giver ekstra liv til festen og derfor kan du passende inkludere en eller flere i løbet af dagen eller aftenen hvor fødselsdagsfesten forløber over. Det kan dog være svært at skrive festsangen helt fra bunden og derfor har jeg valgt at lave denne guide specielt til netop det problem! Her i guiden vil du finde alt lige fra gode råd til hvad festsangen bør indeholde, til hvor mange vers sangen bør være, og så selvfølgelig forslag til hvilke melodier du kan lad festsangen over.

Lad os starte med sidstenævnte!

Lav festsangen over den helt rigtige melodi!

Når du står og skal lave din egen festsang til jeres fødselsdag så er det vigtigt at have fundamentet klar først. Når vi snakker festsange så er fundamentet den melodi som festsangen skal laves over. Der er rigtig mange muligheder at benytte sig af, og før du sprænger hovedkulds ud i at vælge en melodi, så er det en god ide at tænke over hvilken melodi, der vil gøre sig bedst til netop jeres selskab. Dette spørgsmål vil vi dog vende stærkt tilbage til. Lad os først tage et kig på nogle af de valgmuligheder du har. I teorien er der selvfølgelig ikke nogle sange der er udelukket fra at danne fundamentet for netop din festsang, og man kan i grunden bare tage et kig i en hvilken som helst sang børnebog for at få et overblik over mulighederne. I praksis er historien dog en lidt anden og der er mange forskellige sange der gør sig bedre end andre. 

 • I dag er det Oles fødselsdag
 • Se min kjole
 • Oles Nye autobil
 • I en kælder sort som kul
 • Der sad to katte på et bord
 • Sur sur lille bi omkring
 • Bjørnen sover
 • En lille nisse rejste
 • Mester Jakob
 • Se den lille kattekilling
 • Den lille Ole med paraplyen

Fandt du ikke en sang du kan bruge? Så kig i vores store STORE guide om at skrive en fødselsdagssang lige her. 

fødselsdags festsangeSom nævnt ovenover så er det ikke altid at en given melodi passer ind i et hvilket som helst selskab. Lad mig forklare, hvis nu du befinder dig i et selskab med et hav af børn og andre unge, så er det ikke sikkert at det giver mening at vælge en melodi som er ukendt for denne aldergruppe. Jeg tror de fleste af os har været med til en fest, hvor det kun var et fåtal af de ældre, der var bekendte med melodien. Lad for guds skyld være med at begå denne basale fejl. Sørg for at vælge en sang, som også børnene vil kunne synge med på – det er da også af netop denne grund af de fleste af sangene du ser herover primært er børnesange som de fleste børn og voksne vil kende. 

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med gavehylden.dk. Her kan du finde gode gaver til hende, ham, venner og familie.

Rate this post

Related Articles