Home Fødselsdagsfesten Lege til børnefødselsdag

Lege til børnefødselsdag

by Alex
børnefødselsdag lege

Står du og skal holde børnefødselsdag for dit barn så må du aldrig gå ned på lege! Lege til børnefødselsdagen er altid et stensikkert hit hvis du vil få smilet frem på samtlige af børnenes læber. Og samtidig får de altid rørt sig en masse, når først man har fundet et par gode lege til børnefødselsdagen! Herunder finder du ideer til de 5 bedste og sjoveste lege du kan lave med børnene til den store børnefødselsdag!

Leg 1 – Gæt hvad der er i kassen

Dette er en rigtig sjov leg til børnefødselsdagen som de fleste af os formentligt kan huske, hvis vi tænker langt nok tilbage. Det er en leg der er super simpel men ekstremt sjovt, og desuden er den også sjov for de tilstedeværende, da det er enormt sjovt at se reaktionerne på de forskellige deltagere! 

Legen går ud på at hvert hold (hvis børnene da er delt op i hold) skal vælge en deltager som skal føle hvad der ligger gemt i kasser og dernæst skal forsøge at gætte, hvad der ligger gemt dernede. Man skal altså forberede legen ved at finde et par rummelige kasser. I hver kasse skal man skære to huller, der passer til et par børnehænder. Disse huller skal placeres på siden af kassen, så børnene ikke kan kigge ned i kassen og derved snyde! 

Denne leg kan også passende laves for voksne, men nu er det nu engang en artikel om lege til børnefødselsdag, så derfor vil vi ikke råde jer til at putte nogle alt for ulækre ting i kasserne. Et par råd kunne være:

  • Flødeboller
  • En bamse eller et andet stykke legetøj
  • En cola dåse
  • En skål med ananas eller andet frugt.
  • En tallerken med marmelade. 
  • En tandbørste med tandpasta (selvfølgelig!)

Som man kan se fungerer det altid godt at placere en række madprodukter i kasserne, men alt kan bruges og her er det kun fantasien der sætter grænserne.

Leg 2 – Hit med sangen

Her er endnu en sjov leg! Dette er en leg, der kan laves på rigtig mange måder, og her vil vi blot beskrive den simpleste version af sangen, så du nemt og hurtigt kan inkludere den i repertoiret af lege til netop jeres børnefødselsdag!

Du skal klargøre en række sange, som du kan spille for barnet. Det bør være kendte sange, som du er sikker på at stort set ale børnene kender. Med andre ord nytter det altså ikke at vælge nogle ukendte sange fra 80’erne. Jaja jeg ved at de lavede nogle fremragende sange dengang, men børnene skal altså lige have en chance! Hvert hold vælger nu en deltager som skal op og gætte sange. En runde forgår på følgende måde. Man kan give barnet et minut eller to i hver runde. Man giver barnet hovedtelefoner på og spiller en given sang. Nu skal barnet nynne sangen for de andre børn som derefter skal forsøge at gætte så mange sange på et minut som muligt.

 

Leg 3 – Gæt et billede

Denne leg er mere ukendt men ikke desto mindre ligeså sjov! Du skal have en række genstande klar i hovedet og desuden er det en god ide, hvis du er god til at tegne. Du skal nu begynde at tegne en given genstand på et stykke papir (lad os sige en fisk). Du begynder med at tegne halen og fortsætter derefter med at tegne mere og mere af fisken. Det barn der hurtigst gætter hvad du er i færd med at tegne får et point. Du kan passende dele denne leg op i flere runder og måske lave temaer for hver runde, som dyr, kendte bygninger etc.

Leg 4 – fortsæt historien

Her er en sjov leg, som faktisk har sin oprindelse i et kendt drukspil – men nok om det! Du starter med at vælge tre ord, det kunne være: “Der var engang”, og nu skal børnene på skift tilføje et ord til historien samtidig med at de siger hele historien. Med andre ord skal det første barn altså gentage det du lige har sagt og dernæst tilføje et nyt ord til sætningen. Så første barn kan måske sige: “Der var engang nogen”, og det næste barn kan nu sige: “Der var engang nogen alfer” etc. Sådan fortsætter legen indtil et barn kommer til at gentage historien forkert. Dette barn er nu ude af legen og nu starter man en ny sætning med de resterende børn. Legen fortsættes altså indtil der kun er et barn tilbage som vinderen.

Leg 5 – Spis æblet UDEN HÆNDER

leg spis æble uden hænderDu kan næsten ud fra navnet høre hvad denne leg går ud på. Hver deltager skal spise et æble fra et kar med vand. Det lyder måske ikke svært men tricket eller hagen er selvfølgelig at der ikke må bruges hænder. Mere forklaring behøves nok ikke. Man kan gøre legen lettere ved at sige at der blot skal tages et, to eller måske tre bid fra æblet.

GUIDE: Find den BEDSTE underholdning til fødselsdagen her!

Hvor mange lege skal man vælge til børnefødselsdagen?

En tommelfinger regel siger at man ikke kan vælge for mange lege til børnefødselsdagen. Ok, dette er måske sat på spidsen, for det kan selvfølgelig ske at man inkluderer for mange lege, men når det er sagt så skal der virkelig meget til og man skal virkelig gennem mange lege før at det bliver for mange. Men på et par timer så vil det nok passe med en leg for hver time. 

 

Rate this post

Related Articles