tale til fødselsdagen

Fødselsdagstale – skriv en god tale til fødselsdagen!

Indholdsfortegnelse

Når man skal holde fødselsdagen for den heldige fødselar så vil der unægteligt komme dukke et par taler op i løbet af aftenen. Hvis du vælger at skrive og holde en tale for fødselaren så er det selvfølgelig vigtigt at man får skrevet en mindeværdig tale som gerne skulle kunne måle sig med de andre mange taler til fødselsdagen, og det skal gerne være en tale, som på en eller anden måde skiller sig ud fra de resterende taler.

Hvordan kommer man igang?

Når man skal sætte sig ned og skal igang med at skrive talen kan det ofte være svært at komme igang, og selvom man er kommet igang, så kan det nogle gange ske at man sidder fast og har svært ved at finde gode ideer at skrive og fortælle om. Taler til fødselsdagen kan variere meget og nogle vælger at fortælle om fødselarens forskellige personlighedstræk mens andre vælger at fokusere på sjove oplevelser som fødselaren har oplevet, eller sjove episoder hvor fødselaren måske har gjort noget dumt eller pinligt. Det er sådanne taler og fortællinger, der kan få gæsterne til at bryde ud i store latterbrøl og det er ofte det man gerne vil og bør opnå! Der er selvfølgelig også forskel på taleren, og hvor nogle er fødte til at stille sig op foran en stor forsamling og bare naturligt kan holde en god tale så er der mange af os andre, hvor det ikke ligger helt så naturligt. Man skal dog ikke være bange, hvis bare man forbereder sig en smule så kan man snildt holde en mindeværdig tale som vil blive husket og værdsat af fødselaren.

Når man sætter sig ned for at skrive talen så er det en god ide at bruge “ide-tunnelen”. Det vil sige at man starter ud med at finde så mange ideer til talen som muligt. Her må man ikke være skeptisk og man skal have nedskrevet så mange ideer på papiret foran sig som muligt. Tænk evt. over personlighedstræk, sjove eller pinlige historier og lignende. Når man har fået skrevet 20-30 (og gerne mange flere) forskellige ord eller sætninger, så skal man til at indskrænke sig og finde frem til de bedste stikord til talen. Det er altid en god ide at lave en blanding af personlighedstræk og binde dem sammen med historier, der understreger disse personlighedstræk.

Så skal talen skrives!

Når man har fundet frem til de mest vigtige stikord gennem tidligere indskrænkning af ordene, kan man gå igang med at skrive selve talen. Når man først har en del stikord foran sig, bør der hele tiden være ting man kan begynde at snakke om. Hvad hvis man går i stå? Ingen problem! Gå igang med at skrive en anden passage af talen og kom senere tilbage til den anden passage igen når man har fået en god ide.

Rate this post

Vil du dele denne artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest