Home Uncategorized 4 sjove idéer til fødselsdagsfesten

4 sjove idéer til fødselsdagsfesten

by Alex

4 sjove idéer til fødselsdagsfesten

  1. Quiz om hovedpersonen

Den første idé ligger ofte lige til højrebenet, hvis man som arrangør ønsker at skabe fokus på fødselaren. Arrangøren kan udforme en quiz, der omhandler netop fødselaren. Det kan være en masse forskellige spørgsmål om fødselarens barndom, valg i livet, særlige kendetegn, historier osv. Quizzen laves på den baggrund, at det bringer hovedpersonen i centrum, men derudover skaber en sådan quiz altid en masse sjove momenter. Hvis det ønskes, kan der gives point for rigtige svar – flest rigtige svar kan til sidst vinde en titel som ”Quiz-master” eller en præmie. Quizzen kan desuden laves som både en ”rigtig-forkert”-quiz med kun ét rigtigt og ét forkert svar, eller den kan laves som en ”multiple choice”-quiz (flere forskellige svarmuligheder).

  1. Særlige opgaver til gæsterne

Det er altid et hit at aktivere selskabet under fødselsdagen. Følgende sjove leg gør det muligt, på skør og naturlig vis, at tilføje en god portion humor og stemning til arrangementet. Legen går ud på, at arrangøren skriver små opgaver til hver enkelt gæst, inden de ankommer. Det kan være opgaver som: ”Få en gæst til at gentage det, han/hun lige har sagt” eller ”fortæl de andre gæster, hvorfor du er helt vild med brombær”. Det må hjertens gerne være sætninger, som gæsterne i virkeligheden ikke er enige i eller ikke har et forhold til. Det vil blot gøre legen sjovere, når de så alligevel skal forholde sig til opgaven og udføre den.

Opgaverne er selvfølgelig hemmelige, så ingen må hverken nævne eller antyde deres opgave overfor andre i selskabet. Opgaverne kan desuden placeres under gæsternes tallerkener. Når legen går i gang, kan arrangøren enten nævne et bestemt tidspunkt, opgaven skal være udført inden, eller arrangøren kan give friere tøjler og blot påkræve, at opgaven skal udføres i løbet af festen.

Legen skaber som regel en masse grin og godt humør, hvor gæsterne ”tvinges” til at vedkomme hinanden. Derfor virker legen også som en særdeles god ”ice-breaker”, da gæsterne vil have noget konkret at forholde sig til, som de øvrige gæster skal inddrages i.

  1. Book underholdningen udefra

Hvis underholdningen virker for uoverskuelig selv at planlægge for gæsterne/arrangøren, er der masser af alternative underholdningsformer. En af dem er at booke en tryllekunstner. En tryllekunstner binder som regel gæsterne endnu tættere sammen og giver alle en oplevelse, de vil både snakke om og se tilbage på. Derudover har tryllekunstneren for vane at inddrage sit selskab og især fødselaren, så showet opleves både personligt og nærværende. En tryllekunstner til fødselsdagen er altid et sikkert valg. 

  1. Gæt og grimasser

I den underholdende leg ”gæt og grimasser” går det i alt sin enkelthed ud på, at gæsterne skal imitere forskellige personer. Disse personer er skrevet af gæsterne selv på små stykker papirer umiddelbart før legen igangsættes. Papirerne rulles sammen, så ingen kan se, hvad der står, hvorefter de ligges i en skål og omrystes. Alt afhængig af, hvor stort selskabet er, inddeles det i hold á 3-4 personer.

Legen går nu ud på, at hvert hold på skift sender en fra dets hold på gulvet, som har 1-2 minutter til at imitere så mange af de personer, gæsterne har nedskrevet på papirlapperne. Det er nu holdets opgave at gætte personerne, der imiteres. Personen, der imiterer, må naturligvis ikke sige noget under legen. Når de 1-2 minutter er gået, går turen videre til det næste hold, som gør akkurat det samme. Imens det hold, hvis tur det er, er i gang, må de øvrige hold ikke sige noget.

Det hold, der har flest rigtigt gættede personer, når alle papirlapperne er taget, er legens vinder. Et godt fif er at nedskrive personer, alle som udgangspunkt kender. Hvis legen skal personliggøres en tand mere, kan gæsterne bedes skrive navne på personer, som er med til fødselsdagen.

Rate this post

Related Articles