Home Fødselsdagsfesten 18 års fødselsdag

18 års fødselsdag

by Alex

Det er ofte en stor ting at fylde 18 år! Derfor bør man også gøre noget ekstra ud af fødselsdagsfesten, når man skal fejre den store 18 års fødselsdag. Her i artiklen finder du tips og tricks til at få skrevet en god tale, få skrevet et sødt og sjovt digt, måske lave en sang, skrive et kort, udvælge nogle sjove festlige indslag til 18 års fødselsdagen etc. Der er rigtig meget at tage fat på, så lad os komme i gang med det samme!

 

Kort til 18 års fødselsdag

 

Når man skal skrive sit kort til fødselaren så er det essentielt at man får sagt ordentligt tillykke. Man kan være helt sikker på at fødselaren vil modtage et stort hav af gængse beskeder som “Tillykke med fødselsdagen” eller “jeg håber du får en rigtig god dag med mange gaver”, men hvis du virkelig stræber efter at skrive et fødselsdagskort som skiller sig ud fra mængden så er du nødt til at sætte dig ned og tage dig god tid. Her skal man både være kreativ og det kan altid hjælpe hvis man kan få gjort kortet en lille smule ekstra personligt, så fødselaren kan se at det er blevet skrevet helt specifikt til en selv. 

Find en masse sjove fødselsdagshilsner her.

 

Sjove taler til 18 års fødselsdag

Hvis man beslutter sig for at holde en tale til fødselaren så kan det altid betale sig at forsøge at gøre talen så sjov som muligt, så gæsterne får trænet deres lattermuskler gennem hele talen. Dette er ikke et must, og det betyder også at selvom man føler at man ikke er den store taler, så skal man altså ikke holde sig tilbage fra at holde en lille tale af den grund. 

Uanset hvad, hvis man gerne vil forsøge sig med at gøre talen så sjov som mulig, så bør man sætte sig godt til rette med et stykke papir foran sig og så allerførst prøve at brainstorme sig frem til nogle sjove anekdoter med fødselaren. Jo mere personlig og jo flere sjove og måske også pinlige sider man kan fortælle og afslører om fødselaren jo bedre. Man skal dog også lige huske at tænke over hvilken type person fødselaren er, for hvis ikke fødselaren er specielt stor fan af at komme alt for meget i centrum eller måske ikke synes det er sjovt at blive udstillet en smule (selvom det selvfølgelig kun er for sjov) så kan det godt være man skal holde en smule igen med de pinlige historier. 

 

 

Digt til 18 års fødselsdag

En fødselar bliver altid glad for at modtage et fint lille digt. Det er rigtig sødt og så skiller det sig ud fra mange af de andre normale fødselsdagshilsner etc. som fødselaren vil modtage på dagen. Herunder finder du to eksempler på nogle digte som du kan sende til fødselaren.

Digt 1

Tillykke tillykke min kære ven –
Her er en kort hilsen fra mig,
Jeg dagen i dag bliver så god for dig –
Vi skal have den bedste dag – alle mand.
I selskab med familie, kage og sodavand.

Digt 2

Vi håber, du har en dejlig dag –
Den skal være fri fra stress og jag,
Du fejres med kage og gaver –
Kun i dag kan du hunse med os,
Som dine slaver.

Det var et par af de søde og sjove fødselsdagsdigte. Du kan med fordel kombinere et af disse digte med det fødselsdagskort som du har skrevet. hvis du først og fremmest får skrevet en lille sød hilsen på et par sætninger, så kan du let og elegant lede over til fødselsdagsdigtet, som også kan fylde et par linjer. Mere behøver det sådan set ikke at fylde, men derfor betyder det ikke at man ikke kan tilføje et ekstra vers eller måske to. 

Man kan også vende det om, således at det kun er selve hilsnen i kortet der fylder en linie eller to, og derfor hurtigt komme igang med digtet, som man måske kan få til at fylde to eller sågar tre vers. 

Find mange flere fødselsdags digte i vores KÆMPE liste her.

 

Sjov til 18 års fødselsdag

I kan ikke holde 18 års fødselsdag uden et par festlige indslag. Her er eksempler på nogle af de sjoveste lege og indslag man kan lave til fødselsdagsfesten. Fælles for mange af disse indslag er at de får alle gæsterne indblandet på en sjov og aktiv måde, så de ikke blot skal sidde og kigge på mens det er fødselaren der er i centrum. Dette er der i øvrigt ikke noget galt i, men hvis man har set et par taler og været med til at syng sange, så er det forfriskende at der kommer en selskabsleg eller lignende som får indblandet så mange gæster som muligt.

  • Hit med sangen. Denne leg er rigtig hyggelig at lege, og der findes rigtig mange varianter af legen. Den mest oplagte måde at lege denne selskabsleg på er ved at give en deltager eller en gæst et par lydtætte hovedtelefoner på. Nu bliver en sang spillet i høretelefonerne for deltageren og nu skal denne forsøge at nynne sangen som de andre nu skal forsøge at gætte. Hvis fødselaren ikke har noget imod at komme ud på lidt slap line så kan det selvfølgelig være ham eller hende, som man byder op på scenen for nu at skulle nynne så mange sange som muligt som de andre nu skal gætte. Der er altså rigtig mange muligheder med denne leg, og man kan også vælge at skrotte denne del af legen, og egentlig blot lave det til en normal musik quiz hvor deltagerne deles i hold.
  • Tip en 13er. Denne leg vil vi ikke bruge mange linier på at forklare, da de fleste nok allerede kender den. Kort og godt, så er det selvfølgelig den klassiske leg, hvor man skal svare på spørgsmål og for hvert spørgsmål er der tre svar. Grunden til at denne leg er oplagt til lige netop en 18 års fødselsdag er fordi at det er muligt at stille spørgsmål som har noget med fødselaren at gøre. Du kan finde en stor guide med forslag til tip en 13er her.
  • Hvorfor rejser gæsterne sig op? Her kommer en leg, som det ikke er mange der har oplevet til fødselsdage før. Det er en super sjov leg, hvor man som vært eller arrangør skal forberede en række sætninger til festen. På nogle store stykker papir kan man skrive noget i retning af: “alle der er i familie med fødselaren rejser sig op” eller “Eller er der ældre end fødselaren rejser sig op”. Nu kan du måske begynde at regne ud hvad legen går ud på: for til festen så beder man den 18 årige fødselar om at komme op på “scenen”. Nu viser man et skilt eller en sætning af gangen for gæsterne og nu skal de gæster der opfylder kravet selvfølgelig rejse sig op. Nu skal fødselaren gætte hvorfor lige netop en bestemt person har rejst sig op.

Guide: FÅ inspiration til den BEDSTE underholdning til fødselsdagsfesten!

Vælg den rette underholdning til fødselsdagen!

 

Sjove sange til 50 års fødselsdag

Hvis du gerne vil skrive en sang til fødselaren så kan du få lidt inspiration fra det brudstykke af en sang, der er lavet over melodien Se den lille kattekilling herunder. Som man kan læse så er den meget grov – dog med et glimt i øjet, men derfor bør man også sørge for at næste vers der følger er noget mere sødt, og måske får sagt at man kun driller. Der er rigtig mange muligheder for at få skrevet en rigtig sjov sang!

Melodi: Se den lille kattekilling

Vi begriber ikke, at vi her har sagt ja da –
til at komme her og hænge på din fødselsdag.
Det er ikke særlig morsomt her at være gæst –
alle ved, hvordan det er, når gang du holder fest!
Maden, som man får at spise, er en vær’ gang biks!
Du kunne ligeså godt servere græs og mugne kiks.

Hvis ikke du vælger at gøre brug af denne herover, kan du måske finde inspiration fra nogle af de følgende melodier. Husk, at før du selv sætter dig ned for at skrive en god sang om fødselaren så er det en rigtig god ide at få lagt sig fast på, hvilken melodi man vil lave sangen over, da det på mange måder danner rammerne for, hvordan sangen skal skrives. 

Sange:

  • Den lille frække frederik
  • I en kælder sort som kul
  • I dag er det oles fødselsdag
  • Jeg er en glad lille cowboy

 

Vi håber du kunne bruge nogle af de mange ideer til 18 års fødselsdagen!

Det var alle vores tips for nu! Jeg håber at du kan bruge nogle af de mange råd som du har fundet her i guiden til jeres kommende 18 års fødselsdagsfest. Husk, at man ikke kan være ude i for god når det kommer til at skulle få arrangeret en uforglemmelig fødselsdagsfest for den kommende 18-årige fødselar, så hvis du føler at du er ude i god tid, så kan du altså stadig ligeså godt begynde at forberede dig på nogle af de mange ting der skal klargørres. 

Som vi startede ud med at sige så er det ikke hver dag at man får lov at blive 18 år. Det er på mange måder først her man for alvor får lov at komme ind i de voksnes rækker. Dette kan man selvfølgelig også sige om konfirmationen, men at blive 18 år betyder for rigtig mange at man nu har mulighed for at tage et kørekort og desuden har mulighed for at komme i byen og få adgang til nogle af de mange diskoteker, der har en grænse på 198 år. Derfor er det også værd at gøre lidt ekstra ud af fødselsdagsfesten. Hvis man beslutter sig for at invitere både venner og familie, så vil der helt sikkert være mange ting, der skal arrangeres og her er det alt lige fra at finde et lokale at holde festen i, til at beslutte hvilke retter der skal serveres for gæsterne, til at få skrevet et sødt og sjovt fødselsdagskort etc.

Men uanset hvor mange ting, der er at få forberedt og uanset hvor meget man vælger at gøre ud af fødselsdagsfesten, så er vi helt sikre på, at I nok skal få jer en brag af en fødselsdagsfest. Så tilbage er der blot at sige, hav en fantastisk 18 års fødselsdagsfest!

Rate this post

Related Articles