Home Fødselsdagsfesten I dag er det Oles fødselsdag sang

I dag er det Oles fødselsdag sang

by Alex
i dag er det oles fødselsdag

I dag er det Oles fødselsdag må vel nok være en af de mest populære fødselsdagssange i Danmark. Det er en af de få fødselsdagssange som stort set alle kender, børn som voksne, og det er en sang, som man begynder at synge helt fra børnehaven og i de små klasser i folkeskolen. Her er teksten på den klassiske sang, som altid kan få et smil på læben hos fødselaren og alle fødselsdagsgæsterne.

Tekst til I dag er det Oles fødselsdag

Her kommer teksten til I dag er det Oles fødselsdag. Teksten kan variere en lille smule alt efter hvor i landet man befinder sig, men den officielle tekst til sangen kommer herunder.

1. vers
I dag er det Oles fødselsdag,
Hurra, Hurra, Hurra!
Han sikkert sig en gave får
som han har ønsket sig i år
og dejlig chokolade med kager til.

2. vers
Hvor smiler han, hvor er han glad

Hurra, Hurra, Hurra!
Men denne dag er også rar,
for hjemme venter mor og far
med dejlig chokolade med kager til

3. vers
Og når han hjem fra skole går

Hurra, Hurra, Hurra!
Så skal han hjem og holde fest,
og hvem der kommer med som gæst,
får dejlig chokolade med kager til

4. vers
Til slut vi råber højt i kor

Hurra, Hurra, Hurra!
Gid Ole længe leve må
og sine ønsker opfyldt få,
og dejlig chokolade med kager til

 

Hvornår blev I dag er det Oles fødselsdag skrevet?

i dag er det oles fødselsdagI dag er er Oles fødselsdag er en klassisk sang som de fleste af os kender og har sunget mange gange igennem årene. Det er da også en gammel sang som både væres forældre, bedsteforældre og selv oldeforældre formentlig har sunget før eller siden. Teksten og melodien til sangen blev skrevet af den danske musik – og sanglære Otto Mikkelsen tilbage i 1913. Det betyder altså at sangen har haft sit 100 års jubilæum! Senere hen i 1937 blev sangen indspillet og lige siden da er den blevet sunget til fødselsdage for både store og små. En af grundene til at sangen har fået så stor popularitet er dens letgenkendelige melodi og så selvfølgelig fordi at man kan udskifte Ole med fødselarens rigtige navn, og derfor kan den let tilpasses til stort set alle fødselare og fødselsdage.

Det er som sagt en sang der synges til alle slags fødselsdage og den synges både til børns og voksnes fødselsdagsfester. Hvis du kunne tænke dig at skrive din egen fødselsdagssang til en heldig fødselar så er det en god ide at benytte sig af en velkendt melodi. Du kan tage et kig i guiden her omkring fødselsdagssange.

Rate this post

Related Articles