Home Artikel Hold fødselsdagen i haven

Hold fødselsdagen i haven

by Alex

Det er altid hyggeligt at holde fødselsdag. Der kan være nogle traditioner forbundet med det, eller det kan være helt forskelligt fra år til år, hvordan en fødselsdag bliver holdt. Er du så heldig at have en have, så er det jo oplagt at holde fødselsdagen ude i haven.

Det kan muligvis blive lidt af en udfordring at gøre, hvis dagen falder om vinteren, men faktisk kan du jo holde komsammen eller fest i haven året rundt. Det er klart nemmest at gøre om sommeren, og er det lunt og tørvejr, så er det jo nummer et.

Sol og sommer i haven

Når solen skinner, kan alting lade sig gøre. Også at holde fødselsdag i haven. Så er det nemt at dække op og pynte med flag og balloner, og skulle det blive sent, så gør det ingenting, fordi det er lunt nok til at være ude. 

Det er nok drømmescenariet for en havefest. Det kan være noget med grill, gode drinks og bare arme. Når naturen sætter scenen på den måde, så kræver det ikke så meget af værten at få det hele til at spille.

Hvis nu vejret ikke lige arter sig sådan, så er det godt at have en plan B. Sådan en plan kan være noget med et telt eller en anden form for overdækning. Det kan jo blive regn. Skulle det blive vådt og køligt, som den danske sommer jo godt kan, så kan det stadig blive alletiders havefest – bare på den overdækkede måde.

Den private fødselsdagsfest

Når du holder en fødselsdage i haven, så foretrækker du nok, at den bliver holdt, uden at naboer og andre får frit indsyn til den. Hvis du ikke allerede har et hegn eller en tæt hæk, så kan du måske overveje at få det. Med en smuk levende hæk kan du holde nysgerrige blikke væk fra dit privatliv i haven. 

Der går typisk en del år, inden en hæk har vokset sig høj og tæt nok til at kunne kaldes en hæk. Det er længe at vente, hvis du skal holde fest om to uger. Men det kan faktisk godt lade sig gøre at skyde genvej til den hæk, der skal omkranse din private have.

Det kan du gøre ved at købe en færdighæk. Sådan en er simpelthen klar til at blive plantet ud og agere hæk med det samme. Den købes færdig, og så er det bare at grave den ned og give den godt med vand. Så er det privatliv klaret! Du kommer bestemt til at sætte stor pris på en høj og tæt hæk i mange år fremover.

Hold også børnefødselsdagen i haven

Hvis bare tanken om at have huset fuld af unger og den oprydning og rengøring, der skal til efter en børnefødselsdag, fylder dig med skræk og træthed, så flyt festen ud i haven.

Her kan ungerne rende rundt og lege, og skulle de spilde noget ved bordet eller andre steder, så gør det ikke så meget. Uanset hvordan vejret er, så er det bare udenfor med ungerne. Det vil børnene også selv synes, er helt fantastisk. En have er guld værd, når der skal holdes fødselsdag. 

Rate this post

Related Articles