Home Fødselsdagsfesten Fødselsdagsfest

Fødselsdagsfest

by Alex
fødselsdagsfest

At holde fødselsdagsfest er ikke altid nogen let opgave. Der er rigtig mange ting, der skal sidde lige i skabet før at det bliver en så god fødselsdagsfest som muligt. Her i artiklen har vi samlet nogle af de mange gode ideer som du kan få inspiration fra til at få afholdt den bedste fødselsdagsfest for en heldig fødselar!

Her i artiklen finder du gode råd til alle aspekter af fødselsdagsfesten. Det er alt lige fra at skulle få skrevet en god invitation til alle gæsterne til at få udvalgt et par sjove indslag som man kan lave for fødselaren. Derudover vil du også kunne finde en masse tips og tricks til at få skrevet en sød hilsen til fødselsdagen som indeholder alt lige fra et par søde ord, til et digt eller måske et klogt citat som der kan hjælpe fødselaren på livets vej. 

Du vil altså i denne guide kunne finde råd til:

  • At skrive en god invitation til fødselsdagsfesten
  • At finde de bedste undeholdnings-indslag til fødselsdagsfesten
  • At skrive et par søde ord, evt. et digt til fødselaren
  • Hvordan man skriver en god fødselsdagstale

Guiden bliver jævnligt opdateret med nye gode råd til fødselsdagsfesten, så kom tilbage igen næste gang du står og skal holde en fødselsdagsfest for enten dig selv eller et nært familiemedlem. I øvrigt så er det også vigtigt for at nævne at mange af de ideer, der er med i artiklen her er nogle som vi har modtaget fra jer, vores dejlige læsere og derfor vil vi også meget gerne høre fra dig hvis du ligger inde med en ide eller flere som kan bruges til fødselsdagsfesten! 

Skriv en god invitation til fødselsdagsfesten

At få skrevet en god invitation behøver ikke at være nogen stor opgave. Den kan relativt hurtigt skrives og dermed kan man få den sendt afsted og få inviteret alle gæsterne med til fødselsdagsfesten så hurtigt som muligt. Dog er det en god ide hvis man kan få den skrevet så den giver et lille smil på læben til den der læser den. Det gør kun at gæsterne får endnu mere lyst til at komme med til festen og det er en rigtig god måde at få gæsterne til at svare så hurtigt som muligt.

Herunder vil du kunne finde et lille kort eksempel på en sjov måde at få skrevet indbydelsen på. Længere nede vil du i øvrigt også kunne finde et link til vores store guide, der går mere i dybden med at få skrevet den bedste fødseldagshilsen og som indeholder et par sjove og søde forslag til tekster, som du kan inkludere i din fødselsdagsinvitation.

“Livet er fantastisk og jeg har snart fødselsdag hvor jeg denne gang får lov at runde et skarpt hjørne. Det er nemlig sådan at jeg fylder 60 år d. [DATO].  Skønt det godt nok ikke huer mig at lysene nu begynder at koste mere end selve kagen, så vil jeg gerne have lov at invitere jer med til min fødselsdag. Jeg håber at I kan komme og jeg håber at I vil medbringe det helt store festhumør, så det kan blive en dag som vi sent glemmer!”

Læs mange flere forslag til gode indbydelser til fødselsdagen her.

Som man kan se herover er der mange muligheder for at få lidt humor inkluderet i sin indbydelse til fødselsdagsfesten. Her det det faktum at man måske er begyndt at komme en lille smule op af i årene og derfor har man opdaget at selve lysene rent faktisk vil komme til at koste en smule mere end selve kagen. Dette er en rigtig god og sjov måde at få sagt med et glimt i øjet på at man måske er begyndt at komme lidt op af i årene. I øvrigt er det en rigtig god måde at komme nogle af de mange vittige gæster i forkøbet som måske har tænkt sig at drille fødselaren lidt med alderen. 

 

Spice fødselsdagsfesten op med den bedste underholdning

fødselsdagsfest ideerSå kommer vi til mange af vores læseres absolutte yndlings beskæftigelse når det kommer til at skulle arrangere den store fødselsdagsfest – nemlig at finde frem til hvilke underholdende indslag, der skal være til festen. Her er der rigtig mange muligheder at vælge imellem og længere nede kan du gå direkte til vores store artikel, der kun omhandler netop dette emne.

Herunder vil du kunne finde forslag til de bedste indslag, du kan tage med til jeres fødselsdagsfest!

Tip en 13er

Tip en 13er er en rigtig sjov festleg som mange helt sikkert kender. Det er egentlig blot en quiz, og derfor er der et rigt udvalg af muligheder man kan vælge at gøre brug af når spørgsmålene skal laves til quizzen. Kendetegnet ved en tip en 13er quiz er at der for hvert et spørgsmål er tre mulige svar og her er der altså tale om 1, X og 2 som mulige svar. En rigtig tip en 13er quiz indebærer at alle gæsterne får udleveret et lille ark papir hvorpå alle spørgsmålene står. På denne måde kan alle besvare dem i deres eget tempo. Man kan også vælge at inddele alle gæsterne i hold således at det fx er hvert bord der dyster i spørgsmålene mod hinanden. Dette har også den rigtig store fordel at det bagefter legen ikke vil tage nær så lang tid at skulle tælle alle pointene sammen. Dette vil tage en del længere tid hvis man skulle gøre dette for hver enkelt deltager eller gæst der er med til quizzen. 

En af de store fordele ved tip en 13er er at man kan gøre legen ekstra personlig. Man kan nemlig sørge for at alle spørgsmålene har noget med fødselaren at gøre. Det kan eksempelvis være at man spørger ind til hvilken skole fødselaren gik på som barn eller det kan være at man spørge ind til hvad fødselarens første kæledyr var for et dyr og evt. hvad dette dyr hed. Hvis du vil have flere ideer til at få lavet den bedste tip en 13er quiz til fødselsdagsfesten så kig her!

Lav et maleri

Lav et maleri er en rigtig hyggelig lille leg eller et sødt lille indslag hvor alle gæsterne bliver indblandet på en sjov måde. Det er ikke en leg i den almene forstand i og med at det er en leg, der forgår over hele dagen. Reglerne lyder således: man stiller et lærred med en pensel og et par farver ved indgangen til lokalet. Nu fortæller man at alle gæsterne i løbet af dagen nu skal gå op til lærredet og sætte et lille penselstrøg således at man til aller sidst altså får et billede – omend lidt abstrakt, som fødselaren nu kan få som en ekstra bonus gave.

Margrethe skål

Margrethe skål er en super sjov leg, som alle vil kunne være med til. Denne leg kan laves på flere forskellige måder og der er ikke nogen helt rigtige eller forkerte regler eftersom der er så mange måder at lave variationer til legen på. Men vigtigst af alt er at man forbereder en række kendte personer, som man skriver ned på små lapper papir der nu bliver placeret i en skål. Deraf kommer navnet i øvrigt til legen! Nu skal man have delt gæsterne op i to eller flere hold som nu skal dyste i denne leg mod hinanden. Et hold starter ved at udvælge en deltager som nu går op og læser et navn fra skålen. Nu skal denne gæst forsøge at forklare hvilken person der er tale om, uden selvfølgelig at nævne navnet på personen. Når holdet har gættet personen korrekt kan man gå videre til næste navn. Hver deltager der får lov at komme op og skal forsøge at forklare disse personer har hver især to eller måske blot et minut til rådighed. 

Når der ikke er flere kendte personer tilbage i skålen kan man gå videre til næste runde. I denne runde bliver alle lapper med de kendte personer foldet sammen igen og placeret tilbage i skålen. Nu skal man sende en ny deltager op men denne gang skal deltageren ikke snakke men derimod mime sig frem til hvilken person der er tale om. 

Sedler under tallerknen

Sedler under tallerknen er en anden klassiker der ofte benyttes til fødselsdagsfesten og især hvis det kun er voksne gæster der er med, som gerne vil have en fest med lidt ekstra gang i lige fra starten af. I øvrigt er det også en sjov måde at få folk i snak på, hvis man nu er med til et selskab eller en fødselsdagsfest hvor det ikke lige er alle der måske kender hinanden. Reglerne er simple og man skal skrive en række ting på små stykker papir og placere dm under hver eneste gæsts tallerken. På en seddel kan der fx stå: “På et tidspunkt til festen skal du tage 20 armbøjninger og på et andet tidspunkt skal du tage 10 mavebøjninger”. På en anden seddel kunne der stå: “Du skal give en highfive til din venstre sidemand 5 gange og din højre sidemand 5 gange i løbet af festen”. Med andre ord får hver gæst altså en lille opgave som skal løses gennem festen.

GUIDE: Find de bedste forslag til underholdende indslag til fødselsdagsfesten her!

Sådan vælger du det rigtige indslag til fødselsdagsfesten

Når man skal vælge det indslag der skal være med til fødselsdagsfesten så er der en række ting, man kan tænke over for at finde frem til det helt rigtige. Først og fremmest er det en god ide at få et overblik over hvor mange indslag der ellers kommer til fødselsdagen. Her er der ikke andet at gøre end at spørge sig frem til om der er andre der holder taler eller lignende. Hvis det hele kan være lidt svært at få overblik over kan du bruge denne lille liste til at hjælpe dig til at finde frem til, hvad du evt. skal have med i tankerne og i overvejelserne når det kommer til at få valgt det bedste indslag til den store fest-dag. 

  • Hvor mange gæster kommer med til festen
  • Kender gæsterne hinanden på forhånd
  • Er det venner eller familie der er inviteret med.
  • Hvor mange børn er der inviteret med til festen.

 

Skriv noget sødt til fødselaren

Når man skal til fødselsdagsfest så er det selvfølgelig vigtigt at man har købt en gave til fødselaren. Hvilken gave man skal købe er helt op til gæsterne selv. Ofte kan man komme langt med at spørge sig til råds hos fødselsarens nærmeste familie hvis man er løbet tør for ideer. Når man først har lagt sig fast og fået købt en god fødselsdagsgave så skal man til at tænke over hvad man skal skrive i sin hilsen til fødselaren. Der er nogle gæster der vælger ikke at skrive noget til fødselaren og det vil vi stærkt fraråde. Når man er til fødselsdag så bør man altid få skrevet et par søde ord til fødselaren og om det så er tillykke med fødselsdagen min kære ven eller lignende så er det bedre end ingen hilsen overhovet. 

Mange vælger dog også at gøre noget ekstra ud at få skrevet et par søde ord til fødselaren og hvis du også planlægger at gøre så kan du her få lidt inspiration til at få skrevet den bedste hilsen til fødselsdagsfesten. Det første du kan gøre er at skrive et par søde ord til fødselaren, hvor du sørger for at gøre det personligt. Det kan fx være noget i stil med:

“Stort tillykke skal lyde med dagen min gamle ven. Du er måske begyndt at komme en lille smule af op i årene, men du skal vide at vi synes du er sejere og friskere end aldrig før. I øvrigt skal du altså huske på at selvom du nu er blevet de 70 år, så har jeg læst om nogle forskere der er kommet frem til at det faktisk er bevist at folk med flest fødselsdage også er dem der lever længst!”

Herunder kan du findes guides til hvordan du ligeledes kan inkludere et digt eller måske et citat. Dette er en god måde at få gjort lidt ekstra ud af din hilsen til fødselaren på. Noget af det vigtigste du kan stræbe efter er at give fødselaren et smil på læben, så hvis dette lykkedes så ved du at du har gjort dit job ordentligt! Hvorom alt er, så kan du tage et kig på nogle af de guides der er vedhæftet herunder for at få noget mere inspiration.

GUIDE: Find de bedste fødselsdags digte

GUIDE: Inspiration til gode citater til fødselsdagsfesten

GUIDE: sjove fødselsdagshilsner

 

 

Ideer til den bedste tale til fødselsdagen og fødselsdagssang

fødselsdagsfest voksneNår man skal til fødselsdagsfest så kan man ikke komme udenom at der helt sikkert vil være nogle sange og nogle taler med. Hvis du selv beslutter dig for at skrive en god tale eller sang til fødselaren så kan du her få et par tips og gode råd til hvordan den bliver skrevet så den bliver så god som mulig. 

Først og fremmest – og dette gælder både hvis du skal skrive en tale til fødselsdagsfesten eller en sang til fødselsdagsfesten, så gælder det om at gøre det så personligt som overhovedet muligt. Vi kender helt sikkert allesammen følelsen af at synge med på en sang, som føles så generisk at man føler at den kunne synges til en hvilken som helst person der havde fødselsdag i rummet. Det nytter ikke noget! Derfor er det vigtigt at du sætter dig ned og tager dig god tid til at få skrevet det du nu beslutter dig for.

Det er en rigtig god ide at holde en lille brainstorming session til at starte med hvor du får skrevet alle de små ting ned om fødselaren som på en kort måde kendetegner den person som han eller hun er. Her kan det både være små sjove historier om fødselaren men det kan også sagtens være sjove sider eller personlighedstræk. Og hvis fødselaren har nogle sjove eller sære vaner så må dette også meget gerne komme med. 

Når først man har fået skrevet nogle af disse ting ned, så bliver det lige pludselig meget lettere at skrive resten af sangen eller talen. Du kan læse mere om at skrive den bedste fødselsdagstale her. Der er ikke noget maximum for hvor lang en tale skal være til fødselsdagsfesten. Dog er det vigtigt at man sikrer at den ikke bliver alt for lang. Hvis man kan holde den til omkring 5 eller 10 minutter så plejer det at fungere rigtig godt. Længere end det og man kan risikere at man taber nogle af gæsterne undervejs og det er det værste der kan ske, så sørg for at den forbliver lang nok til at få alle de vigtige ting med, men stadig så kort at folk ikke kommer til at kede sig.

På samme måde kan du finde en guide om at skrive de bedste fødselsdagssange her. Ikke nok med at du finder en guide til at skrive nogle gode sange til fødselsdagsfesten men så kan du også se sangtekst etc. til fødselsdagssange der allerede bliver sunget over hele landet.

 

Vær ude i god tid med fødselsdagsfesten!

fødselsdagsfesten i god tidSom alle der har prøvet at skulle afholde en stor fødselsdagsfest ved, så er det ikke nogle let opgave. Derfor er mit første råd til dig, der skal arrangere fødselsdagsfesten at være ude i så god tid som muligt. Begynd gerne et par måneder før med at få alle de indledende ting på plads. Det kan bl.a. være hvor fødselsdagsfesten skal afholdes, hvem der skal inviteres til den store fødselsdagsfest og så kan måske også spørge sig selv om, hvorledes man overhovedet vil holde en fødselsdagsfest. De fleste vælger nemlig at afholde fødselsdagsfesten når man fylder rundt, og der er helt sikkert og vist at der hvert år bliver afholdt store fødselsdagsfester for 50, 60 eller 70 årige fødselaren over det ganske land, men derfor er det altså ikke sagt at man ikke kan tillade sig at afholde en fødselsdagsfest, hvis man ikke fylder noget, der er så rundt og kan divideres med ti. Fx. så valgte vi at afholde en fødselsdagsfest for et familiemedlem sidste år, der fyldte 58 og skønt at det ikke var nogle rundt fødselsdagsfest så var det stadig en oplevelse for fødselaren som endte med at blive en af de bedste fødselsdagsfester som hun i hele sit liv har oplevet. Det var hvertfald det hun sagde bagefter festen, og det er sådan set også ligegyldigt om det var rigtigt eller ej, for det vigtigste var nemlig at det var os, der var tæt på hende, der forsøgte at gøre dagen så god som muligt. Det er måske lidt en kliche at fyre afsted men med så mange andre ting her i livet, så er det nemlig også i dette tilfælde tanken der tæller.

Mange fødselarer vælger selv at stå for forberedelserne til at få afholdt en alletiders fødselsdagsfest, og hvis dette er tilfældet kan du blot kigge væk fra nogle af de afsnit her i guiden som er målrettet til alle andre end fødselaren selv. Det giver med andre ord ikke mening at du som fødselar selv begynder at skrive en fødselsdagshilsen eller måske selv giver dig i kast med at få lavet en sang til fødselsdagsfesten. Det kan du roligt overlade til de andre gæster, der inviteres med til festen, men derfor kan man som fødselar stadig få en masse gavn af nogle af de andre sektioner som fx hvilke sjove og spændende indslag, der skal laves til fødselsdagen og hvordan man får skrevet en indbydelse til fødselsdagen som giver alle gæsterne lyst til at melde sig med som gæst så hurtigt som det overhovedet er muligt. Det kan godt være at man her skal tage lidt ekstra skrappe midler i brug og det kan godt være at man skal bruge lidt ekstra tid på at få den skrevet, men når man får sendt den afsted og modtager de første par tilbagemeldinger, så er det det hele værd!

Vælg den rigtige toastmaster til fødselsdagsfesten 

Når du først er begyndt at få styr på nogle af de vigtigste ting til fødselsdagsfesten så kan du passende begynde at finde frem til en toastmaster. Toastmasteren er den person der styrer slagets gang og som sørger for at der er styr i de ting, der skal siges og hvilke indslag til der skal komme til fødselsdagsfesten. Når man skal vælge en person til dette job, så kan det være en rigtig god ide at vælge en person, som de fleste af gæsterne kender til fødselsdagen. Dette kan selvfølgelig være svært, for det kan være at der er nogle af gæsterne der primært er bekendte med selve fødselaren, men så i det mindste gå efter at finde en person, som kender de fleste af gæsterne. Man bør også gå efter at vælge en toastmaster som er strukturet og derfor ikke glemsom. Hvis man overvejer en person, der er glemsom så bør man nok hurtigt finde en ny, da dette karaktertræk ikke just er at fortrække til dette vigtige job til fødselsdagsfesten. 

Vi håber I får den bedste fødselsdagsfest!

Det var alle de mange råd for nu som vi håber i kan gøre brug af til jeres egen store fødselsdagsfest. 

Som nævnt flere gange her i artiklen, så er det ikke altid det letteste at arrangere en fødselsdagsfest, men det jo hurtigere man begynder at få styr på de mange detaljer til festen jo nemmere og lettere bliver det også. Uanset hvor tidligt eller sent man er ude, så er det dog en god ide at slå koldt vand i blodet, for det er næsten altid sikkert at man nok skal nå at få styr på det hele så det hele kommer til at forløbe på en rigtig god måde når dagen endelig kommer og fødselaren skal fejres.

Tilbage er der blot at sige, at vi håber I får en forrygende fødselsdagsfest!

Rate this post

Related Articles